HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2013.07.18. 17:20 IrishBILLdog

Vadbarmok (Strange Wilderness, 2008)

Az értelem morzsáinak bestiális felfalása

Tiszta szívemből gyűlölöm ezt a filmet. Nem olyan, mint az eddig megtekintett szarságok, hogy kifejezetten gagyi, vagy kínos, esetleg süt róla, hogy nagyjából 5 dollárból készült. Ez egyszerűen értelmetlen. Arra sem jó, hogy az ember felhúzza magát rajta. Vagy derekasan végigszenvedje és aztán megveregesse a saját vállát. Vagy kínjában nevessen. Vagy akárhogy nevessen, ugyanis ez elvileg egy vígjáték.

strange_wilderness.jpg

A Vadbarmok című opuszra egy mozis Facebook oldal posztjában akadtam, melyben összeszedték, hogy Adam Sandler produkciós cége, a nyíltan terrorizmust folytató Happy Madison filmjei milyen ékes értékeléseket kaptak a híresen sznob Rottentomatoes.com kritikusaitól. A „legjobb” a 44%-al álló 50 első randi (az tényleg nézhető volt egyszer), a legszarabb a 0%-os Vadbarmok. Na itt döntöttem el, mi lesz következő filmünk.

Engedjétek meg nekem, hogy a rendkívül csavaros forgatókönyvet saját szavaimmal prezentáljam: Van egy fasz, akinek az apja természetfilmeket forgatott, és ez a fasz szeretné átvenni a helyét. Csakhogy ő nem éppen alkalmas erre a feladatra, tekintve, hogy filmjeiben csöcsüket rázó prostikat mutogat, mint afrikai törzsi táncot járó bennszülötteket, kommentálja, ahogy az oroszlánok párzanak, mert hogy az milyen vicces és be is teszi a műsorba. És persze poénos összeállítást készít arról, ahogy egyik kollégájukat széttépi valami állat (asszem cápa, de lehet, hogy fóka). Egy idő után persze közlik ezzel a farokkal, hogy vége, nincs több rész. Ő ezen elkeseredik. Nagyon. Az egész stáb (természetesen válogatott, tehetségtelen balfaszok gyülekezete) vele búsul. Aztán feltűnik valami fickó és közli, ő látta a Nagylábút, és tudja is hol van. Hőseink szemében felcsillan a remény, ezzel meg lehet menteni a showt. Végül nagy nehezen megkeresik a BigFoot barlangját, de mikor éppen elkezdenének forgatni az odú bejáratánál, a majomember előjön nyújtózkodni kicsit. Erre szarrá lövik nagy kaliberű gépfegyverekkel, majd felkötik a hulláját, és úgy forgatják le a filmet, mintha szegény Jeti felkötötte volna magát magányában. A film végén persze éri őket egy nagy csalódás, de abból is felállnak, belehánynak a tengerbe, erre abból kiugrik egy cápa és történnek még dolgok. De én ekkor már a kanapé alá menekültem, hogy ne kelljen tovább néznem ezt a fost.

vadbarma.jpgEszeveszett poén Nr.1.

Eddigre már szívből meggyűlöltem az egész filmet. Az olyan poénokat, mint mikor élesben mutatják, amikor egy pulyka tépi a főhős faszát, vagy amikor sugárban okádnak a tengerbe és egy Asylumnál is óriási gagyinak számító műcápa erre leharapja az egyik füves arc (mert milyen vicces már, hogy mindenki mindenhol füvet szív!!!!) kezét. Vagy hogy az egyik mellékszereplőt Fász-nak hívják.

vadbarma2.jpgEszeveszett poén Nr.2.

A színészek totál ismeretlenek (modnuuk Jonah Hill is benne van, aki azóta szerepelt már fasza filmben), az olyan dolgok, mint vágás, zene meg operatőri munka meg nem volt egyszerűen figyelmem, feltételezem, világbajnok színvonalat hoz az is. Az egész játékidő alatt két olyan poén van, amin talán elmosolyodna az ember, hogy bozótvágót nyomnának a torkához, de amúgy nulla százalékhoz közelít a film humora. Ezek is az ál-természetfilmek narrációiban bújnak meg. Ha már mindenképpen ragaszkodtak ehhez az állatos szkripthez, talán lehetett volna bele tenni több ilyen viccet, és hanyagolni a testnedveket, a nemi szerveket és a folyamatos tépést. Mondjuk kihagyott ziccernek nem nevezném a filmet, senki sem gondolhatta komolyan, hogy ebből bármi értékelhető kisül.

A Vadbarmok egy újabb olyan dolog, ami miatt Sandler a pokol tüzén fog elégni. Én pedig soha nem kapom vissza ezt a 84 percet az életemből. De legalább megfogadtam: soha többi nem megyek Happy Madison film közelébe. Lehet, hogy kezdünk elpuhulni, és lassan be kell zárni az oldalt?

Ez a film olyan, mintha…

sandf.jpg

Egy baszott nagy majom ülne Adam Sandler arcára. Na jó, igazából nem, de azt azért megnéznénk. Az legalább vicces lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: sandler vadbarmok csingász irishBILLdog Csingasz happy madison


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr475413608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása