HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2013.02.05. 03:48 boci29

Szeleburdi szuperhősök - Super Capers (2009)

Vannak filmek, amiknél már az első képkocka után sejted, hogy nem ez lesz életed legjobb filmje, és az IMDb top10000000-ről még hírből sem hallott. Valami hasonló érzés fogott el, amikor ennek a filmnek az intrójában megláttam a készítő stúdiójának logóját, egészen pontosan ezt a képet:

roadside_attractions.jpg

Első ránézésre úgy tűnik, mintha Kovi legújabb filmjébe kezdenék bele, de ez most nem igaz (bár mint később kiderült, jobban jártam volna a Becsípett Kollégista Csajok feat. Négerek 2-vel, mint ezzel a trágyakupaccal).

A történetről röviden csak, hogy képben legyünk: Megtámadnak egy szemrevaló vörös csajszit egy félreeső sikátorban (idáig még akár Kovi filmje is lehetne), majd megjelenik egy fickó, nevezzük Martynak (nem ez a neve amúgy), idióta szuperhős gúnyában, hogy a csajszi segítségére siessen. (És akkor most egy pillanatra képzeljük el, hogy megtámadnak minket és egy ilyen 160 centis ember akar nekünk segíteni:  )

20caper_600.jpg

Közben Vörösről (neki tényleg ez a neve) kiderül, hogy ő is szuperhős (hoppá!), így elintézi a rosszfiút. Ezután tisztázatlan körülmények között Marty a bíróság elé kerül, ahol egy flashbackben kiderül egy-két dolog a múltjáról: 

  1. szülei cirkuszban dolgoztak kötéltáncosként és ő egy mutatvány KÖZBEN született (wtf?)
  2. kiskorában nagy rajongója volt Marty egy Sötétszárnyú Bőregér nevű szuperhősnek (tényleg így kell hívni egy szuperhőst? wtf?) és hívő is
  3. szülei úgy haltak meg, hogy kötéltánc közben egy dominaszerkós fószer elvágta a kötelet amin éppen bemutattak egy gyakorlatot és lezuhantak. De ettől még nem haltak ám meg, hanem a nyakukra tolatott egy ISKOLABUSZ (WTF??)
  4. Marty ezek után, bár nem igazi szuperhős, mégis aként viselkedett, mint példaképe, a Sötétszárnyú Bőregér, egészen napjainkig, így került Vörös mellé is.

A Bíró (neki is ez a neve) Martyt bűnösnek találja egy (lényegtelen) ügyben, és arra ítéli, hogy csatlakozzon a város szélén lévő "szuperhősképző rehabilitációs központba", ahol a Klafa Köpenyek tagja lesz. Hjajj.

Marty el is megy ide, ahol megismerkedik a többi itt lévő szuperhőssel (akiknek már tényleg vannak képességeik), ők lennének azok:

Super-Capers--2.jpg

  1. bal oldalról az első a Jeges csaj (nem ez a neve, de lényegtelen). Róla azt kell tudni, hogy a lehelete jégként megfagyaszt bármit. (Mellesleg pedig igazi szuperhős alkat a színésznő a cca. 150 centijével, de értem én, kellett valaki, aki a törpe főszereplőnél is alacsonyabb).
  2. az ősz hajú úr leginkább egy agybetegségben szenvedő emberre hasonlít, ugyanis mintha a homlokára 2 teniszlabdát tettek volna, akkora a kitüremkedés. Ezek után meglepő módon az agyával képes mindenféle jó dologra.
  3. a következő a személyes kedvencem. Ő Gömbfiú, neki az a képessége, hogy ha megijesztik, akkor mint a gömbhal, felfúvódik, és tüskék állnak ki belőle. ENNYI. Ennyi a szuperereje. (Leereszteni pedig akkor tud, ha meghúzod az egyik tüskéjét...)
  4. mellette fehérben Marty áll (ez egy későbbi ruhája lesz majd, a történet elején még sárgában nyomja)
  5. mellette pedig Amerika kapitány-klón, aki annyit tud, hogy erős és szépfiú
  6. rajtuk kívül a házban lakik még a bandzsa benga néger kiképzőtiszt és a szivarozó (!!!) robot.

A sztori további részével nem untatnám a kedves olvasót, elég legyen annyi, hogy van a filmben időutazás kisbusszal, küzdelem, szerelem és mindenféle móka, a végén persze a jeges csajjal összejön Marty és győz a jó! Jah, és kiderül a Bíróról (aki ugye a tárgyalást vezette), hogy ő a dominaszerkós csávó ÉS a Sötétszárnyú Bőregér is. Aztakutyafáját.

A film összesen 89 perc, nem egy nagy kaland, de ez is pont 89 perccel több, mint amennyinek lennie kellene. Nem arról van szó, hogy nincsenek benne poénok, mert ebben kivételesen akad vagy 2 is (itt most csak azokat számoltam, amiket a készítők is poénnak gondoltak és be is jött. azokat nem, amikor a film gyengeségén nevettem), hanem ez a film igencsak fel tudja idegesíteni a nézőt, aki már látott pár alapműnek számító filmet életében. 

  1. A szuperhősök autója konkrétan egy DeLorean a Vissza a jövőbe c. klasszikusból. A különbség csak annyi, hogy ez egy kisbusz (érthető, ezek többen vannak mint a Doki és Marty), de még a fluxuskondenzátor is ott van a hátuk mögött sőt, az időbetápláló szerkezet is teljesen ugyanaz!  A kocsi haladása közben hallható zene is egy az egyben ugyanaz, mint Robert Zemeckis filmjeiben, csak pár hang elütéssel, hogy perelni ne lehessen. És a főszereplőt is mintha egy cseppet hasonlítani akarna Michael J. Foxra (nem sikerült neki).images (1).jpg
  2. A szuperhősöket egyszer elfogó 2 ügynök (akik mellesleg ikrek, mint az a képen is látszik) közül a jobb oldali egy az egyben Smith ügynök a Mátrixból. Nicsak, hát még a neve is stimmel! Ekkora véletlent! Ha ezt megtudná, Elrond úr forogna a sírjában!super_capers06.jpg
  3. Igaz, ez nem kultikus filmben van benne, de két nagyon fontos gonosz az alább látható Iszap kapitány és a Krétai (ha valakinek nem jönne át, ő a Minotaurusz akar lenni). Igggen, nos, pont így képzelne el az ember egy furfangos gonosz embert és egy rémisztő szörnyet (mellesleg Iszap kapitánynak igen nagy úszógumija van a derekán, hát igen, a szuperhős ruha nem kegyelmez a plusz kilóknak!) image60.jpg
  4. A filmben többször feltűnik a háttérben Indiana Jones plakátja, valamint egy Star Wars játékgép is. Még a Birodalom Visszavágból az a jelenet is gyakorlatilag változatlanul benne van, amikor Vader és Luke találkoznak és Luke-ot a sötét oldalra próbálja csábítani az apja. Csak itt éppen Marty és a Bíró-dominaszerkóscsávó-SötétszárnyúBőregér a két szereplő. Nagyon ciki.

Ha matematikai képlettel kellene leírnom: (Mátrix*Vissza a jövőbe*Görög mondák*Csillagok háborúja*Indiana Jones*Iszap kapitány)/humor és jó színészi teljesítmények=Szeleburdi szuperhősök

A film nem végtelenül szar, csak ótvar gagyi, minimális költségvetésű gyökérség, ami szinte végig követhetetlen és még fel is idegesíti az embert ezekkel az ócska kopizásokkal, így pedig aztán egyáltalán nem lehet szórakoztató. Viszont, még szerencse, hogy a film egyetlen percét sem hagytam kárba veszni, ugyanis a stáblista felénél ráakadtam egy gyöngyszemre: a sminkesek után egyszer csak ez a felirat következik: Super Caper Chili Pie Recipe. És utána igen, leírja a receptet. Hozzávalókkal, elkészítéssel, a stáblista közepén. Igen. (viszont én nem írom le, ha el akarjátok készíteni, nézzétek meg a filmet, bár nem sok jót várnék a sütitől, mert ahogy a mondás is tartja: amilyen a film, olyan a pite is). A stáblista legvégén azonban lehull a lepel: kiderül, hogy a rendező, Ray Griggs (aki amúgy a Gömbfiút játssza megdöbbentő beleéléssel) nagy scifi rajongó volt gyerekkorában, és itt mond köszönetet Spielbergnek, Zemeckisnek és a többi zseninek. Remélem, azért nem küldte el nekik a filmet ajándékba.

És még egy jó hír így a végére: bár a zinterneten nem találtam erről semmit, a stáblista végén hatttttalmas cliffhangerben kiderül, hogy lesz második része ennek a fantasztikus filmnek (bár, ha az elmúlt 3 évben nem készült el, akkor lehet, hogy megmenekül ettől a jóságtól az emberiség).

Ez a film olyan, mint....

images_1.jpg

....ez a szuperhős majom. Ránézésre látszik, hogy soha a büdös életben nem fog megmenteni, de még csak szórakoztatni sem, ellenben fél perc alatt felidegesít annyira, hogy tarkónbasznád egy ormótlan péklapáttal.

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló 2009 boci29 szeleburdi szuperhősök


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr365063409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása