HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2012.11.14. 21:38 IrishBILLdog

ÖcsiKém 2. (Agent Cody Banks 2: Destination London, 2004)

Egy bögre kakaót! Rázva, nem keverve!

 

Annyira James Bond mánia kerítette hatalmába a világot a Skyfall premierje kapcsán, hogy mi sem hagyhattuk szó nélkül ezt a kémes témát. Némi keresgélés után ráakadtam egy olyan filmre, amely nem a 007-es sorozatból való (bár abban is akad szenny, én például gyűlöltem a Quantum csendjét), viszont általános vélemény volt róla minden fórumon és adatbázisban, hogy szar. Így találtam meg ezt a Kémkölykök klónt, amely a mindig leleményes magyar fordítóknak hála, az ÖcsiKém 2. címet kapta. Ez egyébként még egészen viselhető megoldás, az Erőszakik és hasonló agymenések után.

images.jpg

A főszerepet a Már megint Malcolm című, amúgy egész mókás vígjátéksorozat arca, Frankie Muniz játssza. És játszotta nyilván az ÖcsiKém első részében, amit engedelmetekkel kihagytam, ugyanis „túl jó” pontokat kapott az IMDb-n (konkrétan 5.0). Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy érhette meg eme fantasztikus filmsorozat a második részt, de nyilván be lehetett Amerikában rángatni a vasárnapi apukákat a gyerekeikkel a tini szuperügynök kalandjaira. Szóval ilyen előzmények készült el az ÖcsiKém 2., melynek sztorija annyira körmönfont, hogy a kis kémfiúnak egészen Londonig kell utaznia ahhoz, hogy megmentse a világot.

A kérdés ár csak az, hogy jó-e ez nekünk? Nos, a válaszom az, hogy természetesen NEEEEEM, de annyira mégse szánalmas a film, mint általában az oldal hasábjain bemutatott alkotások.

öcsikém3.png

Persze van benne királynős poén...

Ez a film nem árul zsákbamacskát: egy gyerekeknek szóló, butuska sztori egy olyan főhőssel, akinek szerepébe bármelyik 8 és 15 év közötti kissrác bele tudja élni magát. Cody Banks szemtelenül fiatal létére a CIA-nak dolgozik, kell ennél királyabb meló? Nos, mivel az ilyen korú gyerekek még nem hallottak egy Hugh Heffner nevű paliról (vagyis most már papiról), így a válaszuk valószínűleg az, hogy nem. Így a kölykök számára még akár szórakoztató is lehet a film. Ilyenkor vagyunk nehéz helyzetben, mi, trash mánkík. Anno a blog indulásakor úgy emlékszem, meg is beszéltük, hogy gyerekfilmekkel nem is kezdünk (illetve volt egy olyan tervünk, hogy matt részegen nekiülünk egy évadnyi Teletabbies-nak), pont amiatt, mert nem mi vagyunk a célközönség, így genya dolog lenne lehurrogni mondjuk a Thomas, a gőzmozdonyt, csak mert felnőtt fejjel bugyuták benne a párbeszédek.

öcsikém1.pngEz a karakter van legközelebb ahhoz, hogy vicces legyen

De azért már láttunk olyan gyerekeknek szóló filmet, amit a felnőttek is tudnak élvezni, a viszonylag színvonalas történet, vagy egy-két, kifejezetten szülőknek elrejtett poén miatt. Ebben a filmben erre nem gondoltak a készítők, így közel sem állítanék igazat, ha azt mondanám, hogy élvezem minden percét. Igazából egy percét sem sírom vissza.

Viszonylag kis költségvetésű filmről van szó, így azért vannak benne gagyi díszletek, E-kategóriás színészek és jelenetek. A forgatókönyvíró valószínűleg egy reggeli széklet-ürítés közben dobta össze s szkriptet és a rendező is a Mickey Mouse klubból hozta a referenciáit. Különösen emlékezetes jelenet, mikor a CIA főnököt megtámadja egy szuperkütyüként is használható plüssmackó. Ennél a pontnál azt hittem, hogy elindulunk az Asylum Movies irányába, de szerencsére csak egy rosszul sikerült poénról volt szó.

öcsikém2.png

Az aktuális Bond-girl. Hmmm... (Nem, nem vagyunk pedók, a csajszi '81-ben született)

Mivel gyerekfilmről van szó, senki se várjon féktelen szexjeleneteket, vagy agyonvert/agyonlőtt ellenséges ügynököket, pedig hát általában ezek miatt nézünk kémfilmeket. Vagy a csavaros sztori és az emlékezetes dialógusok, főellenségek miatt. Itt egyik sincs, csak egy 95 perces gyerekműsor, ami simán leadható vasárnap délután a Nickelodeonon (tényleg, van még ilyen adó?), de amúgy azt, hogy magatoktól megnézzétek, semmiképp sem ajánlom!

Ez a film olyan, mint...

monkey_suit.jpg

Egy titkosügynök majom. Azt hiszed, hogy szmokingban menti meg a világot, közben meg a ketrec sarkában vakarja a pöcsét.

Keressetek minket Facebookon!

Szólj hozzá!

Címkék: ügynök gyerekfilm öcsikém csingász irishBILLdog cody banks


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr574907604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása