HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2012.10.24. 19:37 IrishBILLdog

Exférj újratöltve (The Bounty Hunter, 2010)

Rachel és Leonidasz

Sokan írtatok nekünk leveleket, amiben arra panaszkodtok, hogy a romantikus filmeket valamiért hanyagoljuk az oldal hasábjain. (Na jó, igazából a kutya sem levelez velünk, csak a mailer-daemon). Ami igaz, az igaz, történelmi, első cikkünk óta (Álom.net), nem nagyon eveztünk érzelmesebb vizekre. Bár azt a mozit sem nevezném romantikusnak, egy lovak párzásáról szóló soft-porn természetfilmben is több érzelem van. Na de most! Mai tételünk a Jennifer Brad-Pitt-Volt-Csaja Jóbarátok-Rachel Aniston és Gerard  This-Is-Spartaaa Butler nevével fémjelzett, viszonylag új, 2010-es förmedvény, az Exférj újratöltve. (A filmre természetesen a „worst romantic moivies ever” szavak gúgliba való bepötyögése után akadtam.) Ideje részletesen is kibontani az okait annak, amiért az IMDb-n 5,2 pontot, a Rottentomatoes-on pedig 13%-ot kapott ez az alkotás!

The_Bounty_Hunter_4.jpg

A helyzet az, hogy ha az ember beleszalad egy kivételesen szánalmas filmbe, mint én tettem pár napja a Transmorphers-szel, akkor felértékeli az életét, és még a mai filmünkhöz hasonló agypusztításokat is „értékelni” tudja. Egy félig értelmes párbeszéd? Egy normálisabb forgatási helyszín? Egy ruha az egyik szereplőn, amelyik többe került, mint 5 $? Maga a gyönyör! Szóval a film első negyed órája még akár érdekesnek is volt nevezhető.  Rachel jól néz ki még 40 éves létére is. Mondjuk erre rendesen rájátszik a film, talán az ő segge az, amely sok embert rávitt arra, hogy megnézze ezt a filmet. Megmondom őszintén, nekem is az volt a célom egy végignézendő romantikus film kiválasztásakor, hogy legalább a csaj nézzen jól ki benne, ha már a mozi többi része valószínűleg értékelhetetlen lesz. Erre a szerepre Brad Pitt volt csaja tökéletes volt, gyakorlatilag az egyetlen szereplő a filmben, aki megragadja az ember fantáziáját, de persze nem mesteri színész játékával. Partnere, Leonidasz (Gerard Butler)ijesztően alkoholistának néz ki az egész filmben, és nem, ezt nem a smink vagy a szerep teszi. A romantikus filmek nagy kérdése mindig az, hogy működik-e a kémia a két főszereplő között. Nos, mivel mindketten egy áruházi próbababa színészi eszköztárával teljesítik a feladatukat, ezt nehéz megmondani, de ha nagyon válaszolni kell, akkor azt mondanám, hogy igen.

rachel3.png

Rachel szomorú

A film sztorija az, hogy van Rachel és van Leonidasz, akik valaha házasok voltak, most azonban a hölgy újságíró, a fickó meg kirúgott, alkoholista zsaru, főállásban fejvadász (aki begyűjti azokat a gazfickókat, akik nem jelennek meg a bíróságon a tárgyalásuk időpontjában). Brad Pitt volt csaja is valami apró balhé miatt kényszerülne arra, hogy feleljen tetteiért, de nem megy el, és persze, hogy volt férjét állítják rá. Ezen kívül belekeveredik valami drogos, maffiás, nagyon veszélyesnek tűnő balhéba is, amiből persze férje ment ki, akivel kölcsönösen utálják egymást. Remélem nem spoilereztem, amúgy sem hiszem, hogy ezt a mocskot bárki megnézné önszántából. A forgatókönyvvel az volt a bajom, hogy annak ellenére, hogy egyszerű mint a százas szeg, valahogy mégis belegabalyodtam a végére. Vagy inkább nem volt kedvem figyelni.

rachel2.png

Rachel ideges

Az egész játékidő alatt Rachel és Leonidasz bénázását nézzük, és várjuk, mikor békülnek ki végre és borulnak egymás karjaiba. Van egy pillanat, amikor úgy tűnik, minden oké lesz, aztán természetesen az utolsó pillanatban még bénáznak egy sort, hogy aztán a túl hosszúra nyúló film végén mégis meglegyen a várva-várt nyálcsere. Ezen kívül még egy dologra vár az ártalmatlan filmnéző: egy normális poénra. Ugyanis ez elvileg egy romantikus KOMÉDIA. Az addig oké, hogy romantikára jó 60 percig nem számíthatunk, tekintve, hogy Leonidasz mindenképp börtönbe akarja juttatni volt csaját (meg Brad Pittét is, by the way). De az, hogy a komédia is kimerül abban, hogy az ágyhoz bilincselik egymást, azzal már lehetett volna kezdeni valamit.

rachel.pngRachel...

Két picit is vicces figura a Rachelre hajtó Tökömtudjahogyhívják kolléga, Jason Sudekis alakításában, illetve a rosszfiúkat játszó két gyökér, akik talán a valaha volt legbénább bűnözők. Ők annyira viccesek, hogy az agyam egyetlen egy sejtje nagyjából fél másodpercig elidőzik azon, hogy megrándítson-e egy izmot a szám szélén, vagy se.

Mint már említettem a film túl hosszú, és természetesen, mivel Ámerikában készült, kellőképpen bugyuta, sőt, ha nincs Rachel, bizonyára egy hét után levették volna a mozik a műsorukról. Így viszont nem tették, sőt az utókornak is megmaradt az a jelenet amelyben a saját melleit markolássza (persze ruhán keresztül). És ezzel mindent elmondtam az Exférj újratöltve színvonaláról.

Ez a film olyan, mint:

blue5.jpg

Egy nőstény és egy hím majom összezárva egy ketrecbe. Sokáig civakodnak és tépik egymást, de tudjuk, előbb-utóbb dugás lesz a dologból.

Keressetek minket Facebookon!

Szólj hozzá!

Címkék: jennifer aniston gerard butler rachel the bounty hunter exférj újratöltve csingász irishBILLdog


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr194859594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása