HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2012.10.17. 09:29 IrishBILLdog

Transmorphers - Robotinvázió (Transmorphers - Fall of Man, 2009)

Klónozott hulladék

Mai „filmünk” megértése céljából először meg kell ismerkednünk az azt elkészítő stúdióval, az Asylummal. Ez az a cég, aki befutott hollywoodi filmeket forgat újra, természetesen butított, fapados verzióban, hogy aztán a mára már megszűnt DVD kölcsönzők leghátsó termében kössenek ki a koreai iskoláslány pornó és a leakciózott Bíró Ica VHS kazetták között. Nem vicc: ez a stúdió arra utazik, hogy véletlenül a High School Musical helyett figyelmetlenségből a Sunday School Musicalt vegyük meg. Nem egyszerű koppintásról van szó, hanem a tetejébe általában bűn szar filmeket készítenek el újra, ezzel megcáfolva az „ennél szarabb már nem lehet” tételt. Ezek igazi ZS-kategóriás filmek, tele értékelhetetlen „színészi játékokkal”, nevetséges díszletekkel és olyan forgatókönyvvel, amelyekhez képest a Story magazin Nobel-díjas szellemi csoda. Van itt minden, betonnal kiöntött aljú anyahajótól (a Battleship című film másolatában) arcot letépő mobiltelefonig (mai filmünkben például). Én is egy ilyen múviba futottam bele, mely a Transmorphers: Fall of Man címet kapta.

transmorphers2-cover.jpg

Ezzel csak az a probléma, hogy az igazi Transformers filmek is értékelhetetlen szemetek (egy Michael Bay nevű priomán orángután rendezi őket). Tudjátok, ezekből a csodákból már készült 3 rész (és jön a negyedik) csupán azért mert az első film láttán a geekek jobb kezükkel a baromi kúl CGI robotok, jobb kezükkel pedig Megan Fox segge miatt nyúltak magukhoz. Óriási bevételt termeltek a beszélő robotok, így sajnos azóta is feltűnnek a mozikban minden 11 éves gyerek kedvencei, a tűzoltótütüből pillanatok alatt fegyverarzenállá alakuló droidok. És ezt a filmet dolgozta fel az Asylum. Gratulálok nekik.

transmorphers 3.jpgSzegény ember Megan Foxa

Pedig ez a film lehetne jó. Mondjuk ha egy ilyen felirattal kezdődne: EZT A FILMET SZÁNDÉKOSAN CSINÁLTUK SZÁNALMASAN SZARRA. EZ A VICC BENNE. ÉRTITEK??? Sajnos erről szó sincs. A mozi az első pillanattól kezdve komolyan veszi magát. Mi viszont képtelenek vagyunk erre. Egészen onnantól, hogy az első jelenetben valami ribi arcát letépi a saját mobiltelefonja, majd egy cementgyár van beállítva az Egyesült Államok légierejének bázisaként (kép alant). A színészek olyan bénák, hogy még statisztának se lehetne őket eladni egy 3000 fős tömegjelentbe. A forgatókönyvnek az égvilágon semmi értelme nincs. Egyszer csak jönnek a szuper okos robotok, akiket egyébként szinte alig látunk, egy snittbe nem kerülnek a hús vér színészeknek, mert az már megoldhatatlan feladat lett volna a trükk készítőknek. Hogy mit akarnak? Nem derül ki. Honnan az anyjukból jöttek? Nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy szuper okosak és erősek, ehhez képest hőseink egyszerű lőfegyverekkel széjjel lövik őket pillanatok alatt. Pedig ők nagyon próbálkoznak: minden, ami gép, gonosz droiddá alakul: a TV-antenna, a mobil, sőt még a peacemaker is! 40 perc után fellélegezhetnénk, hogy megdöglött minden robot, mi pedig tölthetjük bármi értelmesebbel az időnket, ehelyett a film helyett, de természetesen a robotok visszatérnek és gonoszabbak, mint valaha. Pillanatok alatt kiirtják az emberiséget, de mi ebből persze nem látunk semmit, mert ahhoz is bénák voltak a készítők, hogy robotokat animáljanak, és ahhoz is csórók, hogy 3-nál több statisztát fizessenek.

transmorphers.jpgLégibázis

Az is sokatmondó, hogy a szinkront az RTL Klub készítette, így jó eséllyel belefuthatunk ebbe a csodába szerda hajnalban, közvetlenül a képernyőn át gyógyító mágus és a monoszkóp (adásszünet) között.

A film nevetséges hibáit sorolhatnám még oldalakon, de úgy érzem, így is túl sok karaktert pazaroltam erre a csodára. Viszont hálás is lehetek valamiért neki: megismertem általa az Asylum univerzumot, így nagyon gazdag merítési lehetőségek szakadtak rám, már ami az értékelhetetlen fos celluloidra rögzítését illeti (ennek a mondatnak kábé az lett volna a lényege, hogy még sok szemétről írhatok, amelyet ez a stúdió készített). Tényleg semmilyen korosztálynak nem ajánlom a megtekintését, maximum egy „Hogyan remake-eljünk amúgy is szar filmeket?” kurzus végén írhatunk szakdolgozatot belőle. És akkor most abba is hagynám az írást, mielőtt a laptopom életre kell és letépi a bal fülcimpámat.

transmorphers 2.jpgMikrobi ideges

Legjobb szövegek a filmben:

Bajszos gyökér: A ruszkik elkaptak egyet. Addig kínozták, míg mindent bevallott.

Izompólós gyökér: Hogy kínoz meg egy gépet?

Bajszos gyökér: Honnan tudjam? Betöröd a monitorját, kineveted a winchester méretét. Őszintén, engem egy csöppet sem érdekel.

 

Feka csávó: Dr. Summers, az idegenek mások, mint a földönkívüliek?

Dr. Summers: Jó kérdés, kösz! Talán úgy tudnám a legjobban megfogalmazni, hogy egy idegen nem úgy támad, hogy akár egy pillanatra is legyen lehetőségünk megoldani a nézeteltérést. Míg egy földönkívüli hagyna lehetőséget, hogy megoldjuk a problémákat.

Feka csávó: Vagyis egy földönkívüli csak önvédelemből támadna, szemben az idegenekkel, akik gonoszak.

 

Ez a film olyan:

robotmonkey.jpg

Robotmajom. Kegyetlen, érzelmek nélküli, és egyáltalán nem esik nehezére, hogy 85 percen keresztül kínozzon.

(Ha olyan beteg állat vagy, mint én, és gerjedsz a hulladék filmekre, ezt speciel megnézheted az RTL Most-on, itt!)

Keressetek minket Facebookon, és terjesszétek hírünket! Köszi!

Szólj hozzá!

Címkék: robot asylum transmorphers csingász irishBILLdog


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr314848501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása