HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2011.10.26. 11:58 IrishBILLdog

Angyal helyett állatbőrben - A macska- Le a kalappal! (Cat in the Hat, 2003)

 Ez egy macska kalapban?

 

Teszi fel a kérdést Borat, mikor először mutatnak neki teknősbékát a klasszikus komédia egyik kimaradt jelenetében. Sajnos ezzel a filmmel kapcsolatban nem ez a legfontosabb kérdésünk… A tovább után egy olyan drogos tripről olvashattok, melyben idegenvezetőnk egy agyon maszkírozott, szőrös (mily meglepő), hosszúbajszú Mike Myers. Felkészülni, vigyázz, TRASHTIME!

A sztori:

A film alapjául Dr.Seuss gyermekkönyve szolgált, de úgy tűnik az öreg mesemondó művei csak silány minőségű adaptációkra voltak jók eddig (gondoljuk csak a Hortonra), és ismét bizonyításul szolgálnak az örök igazságra, mely szerint ami jó könyvben, nem biztos, hogy működik szélesvásznon is.

Az idilli kisvárosban neveli Joan, az egyedülálló anya két rosszcsont gyermekét Conrádot és egy kiscsajt, akinek fingom sincs a nevéről. Joan udvarlója, az ármánykodó Larry (Alec Baldwin, te jó ég, mennyi szeméthez adta a nevét/arcát) azonban nem az, akinek mutatja magát, és minden célja, hogy a testvérpár neveletlenebb (de persze jó szívű) tagját, Conradot katonai iskolába küldesse az anyjával, őt pedig feleségül vegye, és kiforgassa a vagyonából (vagy valami ilyesmi). Az események egy céges buli, illetve egy patkány méretű kutya és egy doboz lila zselé köré épülnek, de többet nem lőnék le az amúgy is „remek” forgatókönyvről…

Problémák, szelektíven gyűjtve:

Alapvetően ez nem az a film, aminek puszta gondolatától rosszullét fog el (mint például a jó öreg Howard esetében), és ugyebár a célközönsége sem én vagyok, hanem a 5 és 12 év között gyermekek. Ennek a film igyekszik megfelelni, az egész díszlet egy mesekönyv illusztrációjára hajaz, ami ugyebár papíron nem lenne baj, csak valahogy az, amit a könyv lapjain érdekesnek és egy másik világ kapujának tekintenénk, az itt cukorba mártott giccsnek hat. A túl élénk színek, a valószínűtlen épületek és bútorok nekem egy nagyon durva LSD tripet juttattak eszembe, és akkor még fel sem tűnt Szőr Austin Powers bundabugyiban. Ha már mindenképpen meg kell filmesíteni egy gyerekkönyvet, aminek legnagyobb erőssége a valószínűtlen mesevilág, semmiképp se élőszereplős filmmel tegyük.

Gyerekfilmhez híven a színészi játék mérhetetlenül túljátszott, és itt is elkövetik a szokásos hibát a színészek, debilségbe fullad a párbeszédek 99,9%-a.

The fucking Cat: Ez a macska nem is annyira fáking, a jelmezes és a maszkmester munkáját mindenképp dicsérni kell, ahogy megpillantjuk, nem nyúlunk a hányó vödörért, mint azt tettük a sorozatunk első két részében szereplő szörnyszülött esetében. Viszont két dolgot mindenképp meg kell jegyeznünk:

1, Mike Myers mocskosul sok pénzt kaphatott, ha ezt elvállalta.

2, Mike Miyers mocskosul rá lehetett állva a speedre a forgatás alatt, máshogy ezt nem lehetett „ép ésszel” bírni

A macskának itt-ott vannak jó poénjai, amin én is elmosolyodtam néha átlépi véleményem szerint az a bizonyos határt, és olyan dolgokat is tesz egy poén érdekében, amit nem kéne, például fingik, böfög, hány vagy éppen ráindul a gyermekek anyjára (bár utóbbi legalább vicces). Alant láthattok egy videót arról, milyen is az, mikor elemében van a szőrmók, nagyon beteg, megéri csekkolni!

A film felnőtt szemmel végtelenül debil és idegesítő , két dologért hálát adunk az égnek: hogy a film csak 78 perc és mert feltűnik 5 másodperc erejéig Paris Hilton feneke, akarom mondani Paris Hilton is. A gyermekek akár még élvezhetik is ezt a filmet, de szerintem ők is fenntartással kezelik ezt a LSD-vel átitatott agymenésnek tűnő mesét, na meg persze a macskát, aki nagyon rusnya így is. Amúgy engem ez a karakter kicsit Willy Wonkára emlékeztetett, aki titokzatos volt és néha mulatságos, de azért kinéztük belőle a pedofil sorozatgyilkost. Enyje cica!

 

Ez a film olyan, mint:

Egy betépett majom, össze-vissza haluzik, aztán megkönnyebbültem sóhajt, hogy túlélte az egészet.

 

Betörtünk a bizniszbe, van már Facebook oldalunk ishttp://www.facebook.com/pages/trash_monkeys/191837267556970 ), célunk a világhírnév és a kokainszippantás szilikonmellekről, szóval légyszi ajánljátok a blogot és a facebook oldalt is az ismerőseiteknek! Köszi!

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló a macska csingász emberek állatbőrben cat in the hat


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr583330986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása