HTML

trash_monkeys

Trash, de csakis a legjava 2 majom tollából.

Facebook

2011.10.21. 19:31 boci29

Angyal helyett állatbőrben: boci29 - Óriásláb esete Hendersonékkal (1987)

Korai ítélet

 

Nos, sajnos nem tudok erről a filmről őszintén írni, mint egy trash alkotásról, ugyanis érdemtelenül szerepel ezek között a valóban bűnrossz filmek között, amiket összeválogattunk. Nem azt mondom, hogy egy hibátlan alkotáshoz van szerencsénk, de mérföldekkel jobb, mint akármelyik film, ami szóba kerülhet a Trashmonkeys-on. A tovább után ki is fejtem, miért.

A film 1987-ben készült, 110 perces alkotás. Amikor ennek utána néztem, és megláttam a fenti képet, azt hittem, hogy majd' 2 óra sírva röhögés jut nekem. Azonban, nem. A kezdőkép egy erdőben piknikező 80-as évekbeli családot mutat be nekünk, a kor összes szokásos kellékével, mint a 8-10 éves kölyök SZTK keretes szemüvege, a nagylány répanadrágja, anyuci gombafrizurája, és George, az apa farmeringje.

Na, de hé! Álljunk csak meg! Ez a fickó nagyon ismerős nekem... Ez nem a... a.... DE! Bizony! Ő a Trinity avagy Hármas (gyk: az amerikai Showtime nagysikerű Dexter c. sorozatában az 5. évadban ő a főellenség, és alakításáért Emmy díjat is kapott)! Hú, na, mondom magamban, innentől már tényleg csak jó lehet. 

Mint egy pár perc múlva kiderült: a francokat. A család (Hendersonék) ugyanis hazafelé utazva a számomra a Beethowen c. filmet idéző családi autóval elütik az Óriáslábat. Itt olyan 10-15 perc tökölés van, amíg tanakodnak, hogy meghalt-e, vagy nem, stb. A végeredmény, hogy a kocsi tetejére kötve hazaviszik. Végülis, miért ne, nem?! Mindenki hazavinne egy kb 300 kilós szőrcsomót, amit az út szélén talál, nem?

Hazaérve aztán az öreg Óriásláb magához tér, megtámadja a Hármast. Ennél a jelenetnél hangosan felnevettem, ugyanis amikor a szőrős gorilla sarokba szorítja emberünket, megjelenik az SZTK szemüveges fia. Az apa szája szóra kerekedik, és itt álljunk is meg egy percre. Gondoljunk bele, ott állunk szemben egy óriási szőrős valamivel, ami az életünkre tör, mögötte áll a 8 éves fiúnk, akit még nem vett észre a nagy dög. A gyerek, akármennyire gyökérnek néz ki, már tud beszélni, ért a telefonhoz is. Mégis, ti mit kiáltanátok neki?

  1. Hívd a rendőrséget, de kurva gyorsan!!!
  2. Fiam, van még abból a tegnapi sütiből, vagy mind megetted?
  3. Szólj anyádnak, jöjjön ide!

Igen. A film egyetlen értékelhető poénjánál vagyunk, amikor is az öreg a 3-ast választja. Csakhogy, ő ezt teljesen komolyan gondolja. Mindegy, lépjünk túl rajta, a helyzet természetesen megoldódik, és most nem a fürdőkádban végződik az eset.

Az alkotás többi eseményét nem tárgyalnám hosszabban, már csak azért is, mert mindenki értheti, mi történik itt, ha azt mondom, E.T. Bizony, ez a film nem más, mint az 1982-es klasszikus Spielberg film koppintása, mind történet, mind szereplők, mind végkimenetel szempontjából.

Bár én a ronda kis űrlényért sem voltam oda (komolyan, drukkolt egyáltalán valaki annak az undorító kis lénynek), de Óriásláb mindenesetre szimpatikusabb. Ezen kívül még plusz pont a szőrős állatnak, hogy nem akart hazatelefonálni, így nem verve felesleges intergalaktikus költségekbe Hendersonékat.

A film összességében egyáltalán nem trash, csak fontolva haladó, de ezt tudjuk be az 1987-es voltának. Mindenesetre, ha valaki egy családi szórakozásra vágyik, akkor inkább keressen mást, jobban jár! 

Ez a film olyan, mint:

Egy nyugger majom, ha van rá 110 szabad perced, akkor sem biztos, hogy megéri.

 

 

Ui: nem, Trinity most nem öl meg senkit, mondjuk az kicsit feldobta volna a filmet. Kár. 

Szólj hozzá!

Címkék: beszámoló boci29 emberek állatbőrben óriásláb


A bejegyzés trackback címe:

https://trashmonkeys.blog.hu/api/trackback/id/tr943320386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása